Gruppbild.

Så här ser vi ut, vi som jobbar i projektet NNCC i alla tre länder:

Från vänster: Stig Kerttu Övertorneå, Wolfgang Mehl Jokkmokk, Anna Hövenmark Jokkmokk, Irja Ruokamo Oulu Arc Subregion Finland, Silva Herrmann Nenet, Fred Nordström Nenet, Hanne Winther VINN Norge, Anna Andersson Övertorneå, Tone från WhatIf Norge (som jag tyvärr saknar efternamnet på). Saknas på bilden gör: Tina Harnesk Nenet.

Prat, prat, prat.

Idag, den 7 december har NNCC-projektet ett möte i Luleå. Det är styrgruppen som träffas från Norge, Finland och Sverige.

Naturligtvis kan man tycka att det är många möten men om man ska få ett sådant här stort projekt med tre länder inblandade att fungera så måste vi ses någon gång. Vi är mycket duktiga på att ha elektroniska möten via typ Skype men då och då är det bra att titta varandra i ögonen och prata om framtiden och om det fortsatta jobbet.

Barn är kloka.

I Norrbottenskuriren så har man en bilaga som heter Lilla Kuriren och där har man nu publicerat berättelser skrivna av barn på temat framtiden.

Det är fantastiska berättelser om allt möjligt som kan hända och många av berättelserna handlar om miljöfrågorna och klimatförändringen. Tyvärr har jag inte hittat dessa berättelser på kurirens hemsida så jag kan inte länka dem, men ett kort ska ni få se:Jag blir så glad över dessas ungas tankar eftersom det inger mig hopp om framtiden!